Om oss2018-05-24T16:25:36+00:00

Om Bäckegårds List AB

Bäckegårds List AB grundades 1981 av Anders Sveningsson, då som ensam anställd. Numera drivs företaget i andra generation genom barnen Andreas och Frida Sveningsson. De övertog företaget i januari 2011. Mycket har hänt genom åren, Bäckegårds List startades som ett rent hyvleri, men efter några år anlades en brikettpress och senare även en ytbehandlingslinje. Detta gör att vi kan driva ett flexibelt företag med en uppsjö av produkter utifrån slutkundens önskemål, och inte minst känns det rätt ur ett miljöperspektiv att kunna tillvarata spill och att minimera frakter mellan olika delmoment. Företaget har genom åren levererat mycket special och än idag är det ett av våra starkaste kort.

Sommaren 2013 fick Bäckegårds List möjlighet att förvärva en komplett maskinpark anpassad för vår verksamhet, gamla Listfabriken AB med anor från 1939. Efter noga övervägande beslöt vi att genomföra investeringen och nu sitter vi rustade inför framtiden med en maskinpark bestående av hela sju hyvlar och diverse såg-, paketering/märkning- och kapstationer. Vi förvärvade även ett, mer eller mindre, komplett listlager och har planer på att öka omsättningen på våra standardlister.

Företaget strävar efter att leverera den produkt som kunden förväntar sig att få. Detta handlar mycket om kunskap, kommunikation och förmågan att ta reda på ”rätt” information. Ofta agerar vi rådgivare, där vår expertis kan bidra till att kunden får en likvärdig produkt men att vi ibland kan halvera kostnaden genom att t.ex. gå ner en millimeter i dimension eller titta på längdspecifikationen för att få ut optimalt av träet. Detta är även ett aktivt sätt för oss att jobba med vår faktiska miljöpåverkan.

Info om GDPR!