Vi söker medarbetare2018-05-18T06:39:13+00:00

Vi söker medarbetare!

Bäckegårds List AB är ett familjeföretag som grundades 1981 i Betarp utan för Burseryd av Anders Sveningsson. Från att ha startats som ett rent listhyvleri har verksamheten under åren breddats och växt till ett av Sveriges största och mest flexibla företag inom träförädling med bland annat sex listhyvlar och två målningslinjer. Ungefär halva produktionen exporteras och går huvudsakligen till den norska marknaden där man representeras av ett delägt försäljningsbolag.

Efter att ha förvärvat Burseryds Listfabrik 2013 har företaget under följande fem år växt kontinuerligt från en omsättning på ca 14Mkr till ca 60Mkr. En sådan tillväxt i en arbetsintensiv träproduktion ställer stora krav på vår personal. Vi har idag en oerhört kunnig och ambitiös personalstyrka som varit en förutsättning för vår tillväxt men nu behöver vi ytterligare hjälp för att kunna fortsätta på inslagen väg och tillgodose våra kunders ökande efterfrågan och konstant ökande krav på kvalitet och flexibilitet.

Vi arbetar med alla möjliga träslag, alla möjliga profiler, alla möjliga ytbehandlingar och gör allt ännu mer komplicerat genom att erbjuda de flesta produkter med ett marknadsledande brandskydd. Vi är därför i stort behov av hjälp från Dig med tidigare erfarenhet av träförädling som vi snabbt kan integrera i vår produktion och som förhoppningsvis har kunskap nog att göra oss ännu bättre än vad vi är idag!

Vi har idag drygt 20 anställda i produktion och behöver förstärka med ytterligare 2 personer som brinner för trä och vill vara med på vår resa. Vi behöver just nu maskinoperatörer till våra ytbehandlingslinjer (målning/lackering av utvändigt och invändigt listverk och paneler), vår materialberedning (lamellsåg/bandsåg) och vår hyvelhall.

Vi söker personer som är positiva, ansvarstagande och noggranna och som inte är rädda för att hugga i för arbetet kan bitvis vara fysiskt krävande. Vi behöver Dig med tidigare erfarenhet av träbranschen och har Du ställarerfarenhet är det mycket meriterande. Obehindrad svenska i tal och skrift är ett krav.

I denna rekrytering samarbetar vi med Junic AB och du söker tjänsten genom att registrera ditt CV och personliga brev på www.junic.se.